Shoppa när alla andra jobbar

Idag hade jag bestämt mig för att ge mig av in till stan för att köpa de sista julklapparna när de flesta andra jobbar. Jag tänkte att om jag prickar in en bra tid mellan lunch och när folk slutar jobbet så skulle jag ändå kunna hålla hyfsat bra och relativt ordentligt avstånd till andra. Tyvärr så hade vi glömt att ladda bilen hemma i går kväll så jag fick ändå lov att åka kommunalt in till stan. Jag började däremot med en rätt lång och uppfriskande promenad för att spendera absolut så lite tid som möjligt på bussen för att göra mitt för att minska smittspridningen. Det var inte speciellt många ombord när jag väl bestämde mig för att stanna vid en busshållplats och vänta in nästa buss så det kändes helt okej för mig ändå. Jag tror de flesta ser till att hålla sig hemma nu för tiden och det gör jag också vanligtvis men de här julklapparna lyckades jag inte få tag på online och jag hade munskydd på mig hela tiden. Förutom när jag tog en snabb fika, men det var nästan folktomt på caféet också. Jag gick bara till fyra affärer och eftersom klockan var mellan 14 och 16 så var jag nästan själv på alla fyra. På vägen tillbaka till bussen träffade jag på en trevlig tjej som ville erbjuda mig att byta elbolag. En sån ni vet som brukar stå på gatan med en surfplatta och säga ”Hej, har du tid ett ögonblick” eller ibland inleder de med att säga något i stil med ”Känner du till Läkare utan gränser”. Det gör ju alla så då svarar man ju ja och så får de chansen att berätta vad de vill. De hade hur som helst ett erbjudande speciellt nu inför julen så jag fick med mig lite papper hem om det så att jag skulle kunna titta på det här hemma. På hemvägen var det lite mer folk på bussen än jag hade räknat med men jag antar att många tar lite kortare dagar nu inför jul för att hinna med allt. Vi ska till exempel köpa gran imorgon mitt på dagen men den tiden jobbar vi in senare på kvällen. Det är skönt med ett flexibelt arbete och möjlighet att jobba hemma tycker jag faktiskt. Nu kommer snart resten av familjen hem och så ska vi äta middag tillsammans. Det blir lite oftare nu för tiden när man inte ska vara ute på restaurang och i andra sociala sammanhang och springa och det tycker jag är så trevligt. Vi kan sitta i timmar efter middagen och bara prata innan det är dags för någon serie eller film på tv. Ikväll blir det kanske till att prata om att byta till nytt elbolag då så får jag se om de andra tycker att det låter som ett bra erbjudande. Trevlig var hon i alla fall och önskade mig en god jul och gott nytt år och allt det där. Det är viktig att vara trevlig när man jobbar inom ett sådant område, det lärde jag mig tidigt i livet och det har jag burit med mig genom alla yrken!